Marinko Rokvić je jedan od najpoznatijih pjevača narodne muzike u regionu koji i sada, iako je već u poznim godinama, dobro izgleda a u svojoj mladosti je bio pravi zavodnik kojem su se žene bacale pred noge.

On ih nije osvajao samo svojim glasom i pjesmama koje je pjevao nego i svojim izgledom i kada sa te strane posmatramo stvari onda ne treba ni čuditi što Marinko pored dva sina koja je dobio u braku sa svojom suprugom, ima još jednog sina koji je plod izvanbračne veze sa ženom koja se zove Mila.

Marinko je i svog trećeg sina priznao i sa njim održava odnose i ponosan je na njega. Dario, kako se njegov sin zove,sada sa svojom porodicom živi u Kanadi i Marinko kaže da ga ne viđa onoliko koliko bi želio, a Dario nedostaje i svojoj polubraći. Jednom prilikom u intervjuu za novine je Marinko ispričao istinu o Dariu i rekao je da je sa njegovom majkom bio samo jednu noć, kada je nastupao na jednom festivalu koji se održavao u Sarajevu. Iz tog razloga nije bio siguran da je Dario njegov sin jer mu ni majku nije upoznao kako treba, ali je priznao da ga je cijela ta situacija mučila godinama.

Rokvić je rekao da je tada imao ovu pamet, odmah bi otišao na DNK analizu i priznao svoje dijete, a ovako je to uradio tek 1999. godine. Naime on je tada sa Lepom Lukić bio na turneji u Torontu i tada je Daria i upoznao i sa njim je proveo pet dana. Ni tada nije bio siguran da mu je otac pa su uradili DNK analizu koja je potvrdila da su njih dvojica otac i sin, i Marinko ga je odmah priznao kao svoje dijete.

Ads