Malo starije generacije koje se sjećaju devedesetih godina su svjedoci da je tada najpopularnji muzički pravac u regionu bio turb ofolk a tada je jedna od najpoznatijih predstavnica ovog žanra bila Marina Živković. Ona se proslavila nakon što je 1995. godine u duetu sa Vanesom Šoškić otpjevala pjesmu Plavi haos i od tog momenta je njena popularnost sve više rasla

Zbog te popularnosti je dobila i nadimak ženski Aca Lukas koji je tada također bio najpoznatiji folk pjevač. Ne postoji splav, klub ili kafana u kojem ona nije imala tada nastupe, a njeni hitovi Ne idi od mene, Lavica, Hoću s tobom sinove, Reci reci da i Malo po malo su se pjevale na svakom slavlju i zabavi. Početkom novog milenija je došlo do pada njene popularnosti i ona je bukvalno nestala sa muzičke scene.

Iako je do 2006. godine snimila još nekoliko pjesama nijedna nije postala hit i ona je u tom periodu potpuno odustala od svoje karijere. Marina je tada napustila pravoslvlje i promijenila vjeru te postala pripadnik sekte Hare Krišna. Ona je još uvjek u ovoj sekti i ima zvanje bijelog maga, a postala je i sicjelitelj i svojim moćima pomaže svojim najbližima, članovima porodice i prijateljima, a nema nikakvu agenciju preko koje zarađuje novac zahvaljujući svojim moćima.

Ona tvrdi da je ona samo provodnik sile i energije koja se nalazi svuda oko nas. Marina je promijenila i ime i sada se zove  Maha Mantra što u prevodu na naš jezik znači Velika mantra. Mnogi koji se sjećaju ove pjevačice ne mogu da vjeruju u kojoj  mjeri je ona promijenila i sebe a i svoj način života.

 

Ads