Svima je sigurno poznato šta se to desilo u Černobilu, a mi vam danas donosimo jednu veoma zanimljivu priču koja je upravo vezana za to, a radi se o bebi koja je jedina rođena i odgojena upravi u Černobilu. Ona je jedino dijete koje je rođeno u visoko kontaminiranoj zoni oko Černobila, nakon katastrofe koja se desila 1986.godine, a danas je ona jedna odrasla i zdrava djevojka. Nakon emitirane serije koja je povezana sa elektranom, opet se aktivirala i tema vezana za katastrofu koja se desila.

Prije 19.godina ova priča je punila naslovne strane svih medija, jer ova djevojka je postala prva beba koja se rodila u kontaminiranoj zoni u blizini kontroverzbog reaktora broj 4, a u pomenutoj seriji se ona ne pojavljuje, niti je ova informacija bila u medijima prije serije. Uskoro ćće ova djevojka po imenu Marijka proslaviti svoj 23 rođendan, a trenutno studira u Kijevu, pa je nedavno dala i intervju za medije.

Njeni roditelji su odbili da napuste tu zonu, a uradili su to jer im vlasti nisu ponudili alternativni smještaj, a mnogi su se zapitali kako je uopšte moguće da se tamo preživi. Ona je plivala u rijeci u kojoj su ribe živjele, od kojih je Gaigerov brojač totalno poludio, a njen otac Mihail je lovio ribe kako bi mogao nahraniti svoju porodicu.

Ona je rekla kako ne želi da razmišlja o prošlosti, a radeći u jednom baru sama sebi na taj način finansira studije, a nikako joj nije stalo da bude jedinstvena po tome jer je jedina rođena u Černobilu. Za nju je to vrlo bolna tema, tačnije sama činjenica da je ona jedino dijete koje je tu rođeno i koje je odraslo tu nakon eksplozije. Njena majka danas ima 66 godina, i ona joj je objasnila sve to tako. Šta vi mislite o ovome? Pišite nam vaše komentare ispod.

Ads