Danas se vraćamo u vremena kada je sve bilo dosta ljepše nego danas, živjelo se puno bolje, svi su bili sretniji i zadovoljniji, a i tada smo imali neke od najvećih muzičara i grupa na jugoslovenskoj sceni, čija je muzika i dan danas zastupljena, čak i kod mlađih generacija, koje se ovih vremena ni ne sjećaju, ali znaju šta je kvalitetna muzika. U tom periodu slušali su se izvođači poput Olivera Mandića, ZANA, EKV, Bijelo Dugme, i još mnogo izvođača.

Jedna od pjesama koje su obilježile ovaj period bila je i pjesma “Dečko, ajde oladi”, koju je izvodila Lidija Asanović, pjevačica koja je pjevala i u grupama “Srebrna krila” i “Neki to vole vruće”. Ona je nakon toga pjevala i u grupi “Posljednja igra leptira” zajedno sa Nenadom Radulovićem, ali se nakon svega povukla sa scene te je nigdje više nismo mogli vidjeti. Lidija je bila vrlo mlada u tom periodu i jako lijepa, a mnogi su joj predviđali odličnu karijeru, do čega nažalost nije došlo, obzirom da je odlučila da se povuče sa scene. Lidiju danas malo tko može i naći, jer je promjenila ime u Lidija Raš kada se udala 1992. godine, nakon što se preselila u Njemačku.

Lidija izgleda skoro neprepoznatljivo danas, obzirom da je promjenila i boju kose u plavo, a i godine su učinile svoje, mada i dalje izgleda veoma lijepo. Ona je ostala mnogima poznata i po tome što je nastupala na Eurosongu sa pjesnom “Mangup” iste godine kada je ušla u Srebrna Krila umjesto Vlade Kalembera, 1988.

Ads