Ovaj članak posvećuje poljoprivredi i domaćim biljkama, a u pitanju je voće i povrće kojem je vrijeme za sadnju došlo, jer u proljeće počinje sadnja i razni poljoprivredne kulture. Više članaka smo imali kako da posadite neke biljke na svom balkonu, a mi danas govorimo o možda danas jednom od najskupljih povrća kojeg cijeli svijet voli, a u pitanju je paradajz.

Povrće kao što je paradajz je jedno od najzdravijih povrća na cijelom svijetu, i puno je antioksidanasa, kao i kalija i vjeruje se da pomaže kod nekih bolesti. On se može koristiti na razne načine, kao dodatak u salatama je najukusniji, kao i za zimnicu i kao osušen začin, ali kada je u kuhanju onda je najukusniji. Domaćice su počele da kupuju sjemena jer je sada idealno vrijeme da se sadi voće i povrće, a sada kako je počela pandemija korona virusa, takve su osobe na svakom koraku. Međutim, imamo sada i puno neiskusnih u ovom segmentu. Jeste li znali da nije potrebno da imate sjeme kako bi posadili paradajz? Vjerujete li ovome i to je moguće, sve ćete sazanti ako budete ostali do samog kraja s nama.

Ako želite da posadite paradajz, vama je potrebna samo jedna saksija, malo zemlje i nekoliko kolutova paradajza. Mislite da ovo nije moguće? Samo pogledajte video koji se nalazi ispod teksta i sve će vam biti jasno.

Ads