Donosimo vam nešto sasvim drugačije i interesanto. sigurni smo da ste ljubitelji svog dvorišta ali i prirode, i da vam je jedini odmor upravo u tome da uredite svoje dvorište. Krenulo je proljeće, a sa njim se budi volja za radom i ukrašavanjem domova, a oni koji imaju svoje dvorište ili bašte počinu sa uređenjem. Vjerujemo da ima dosta osoba koje zavide drugima jer oni žive u stanovima koje ne posjeduju ništa, osim asfalta i parkinga ispred zgrada.

Danas vam donosimo jedan trik kako da vaša trava izgleda prelijepo i svježe svaki dan. Sigurni smo da ste probali sve i svašta, i da ste već posadili neko cvijeće u svom dvorištu, ali da vam je trava još uvijek nedovoljna lijepa, gusta i zelena, sada isprobajte ovaj trik koji se priprema na prirodan i jednostavan način. Potrebno je da svakog proljeća pospete vašu travu sa šećerom, a svi znamo da šećer svi imamo u svojim domovima. To nam je otkrila jedna žena koja dolazi iz Loznice, a njeno je ime Marija. Marija svakog aprila kaže da njen travnjak ispred doma izgleda prelijepo, a samo je posipala običnim šećerom.

Stručnjaci kažu da je bijeli šećer, dobar i da povoljno djeluje na izgled trave, jer se sa šećerom hrane razne bakterije i insekti koji se nalaze u travi, pa trava ostaje neoštećena. Pomoću šećera ojačavate travu i tako sprječavate rast korova, ali ono što je bitno jeste da nećete uništiti mikroorganizme koji su potrebni i koji obogaćuju zemljište. Ono što šećer predstavlja kao prednost jeste da je mnogo prirodniji i zdraviji od hemijskih sredstava, i on je dosta jeftiniji od ostalih preparata. Postupak primjene je jednostavan i lagan: Potrebno je uzmete jednu čašu šećera i pospite preko trave i to je to. Poslije nakon što ste posuli sa šećerom, potrebno je samo da pospete travu sa vodom. Dovoljno je da samo jednom u proljeće, pa jednom u jesen ponovite ovaj postupak i vjerujete vaša trava će da bude jedinstvena i prelijepa.

Ads