Cijelu Srbiju je prije nekoliko dana šokirala vijest o smrti ugledne doktorice plastične hirurgije Violete Skorobać Ašanin, za koju su prve informacije govorile da je počinila samoubistvo. Ona je bila jedan od najpoznatijiih hirurga u Srbiji i mnoge estradne ličnosti su bile njeni pacijenti.

Već dvadeset godina je posjedovala svoju privatnu kliniku u Beogradu, a svoje znanje i vještine je usavršavala širom svijeta. Pored toga, je bila i autor preko 40 naučnih radova i dobitnica međunarodnih priznanja za svoj rad. Jedna od najvažnijih stvari koje je uradila za žene u Srbiji je ta što je uspjela da se izbori za besplatnu rekonstrukciju dojke kod žena kojima je ona odstranjena usljed karcinoma.

Doktorica je bila osoba koja je zračila pozitivnom energijom i svojim šarmom, što će potvrditi svako ko je poznavao. Ipak, njeni bliži prijatelji i članovi porodice su izjavili da se ona čudno ponašala u posljednje vrijeme i da je djelovala potišteno. Navodno je prije godinu dana njen suprug preuzeo vođstvo nad njenom klinikom i nedavno je otpustio jednu njenu prijateljicu što je nju jako pogodilo.

Doktorica Violeta je sahranjena prije dva dana a njen sin je održao jako emotivan govor, dok je glumac Igor Đorđević recitovao stihove pjesme Ona spava. Kada je u pitanju njena smrt, tu postoje mnoge nepoznanice i policija a i njeni prijatelji sumnjaju da nije u pitanju samoubistvo nego da je doktorica ubijena. Još uvijek se čeka nalaz obdukcije, a policija istražuje ko se mogao okoristiti njenom smrću, jer je vrlo teško izvedivo da neko sam sebi zada dva uboda nožem u srce.

Ads