Džoni Sends (38) i Samanta Hauart (37) iz engleskog Boltona spremali su se za počinak kada je stariji sin Džoš (10) poželio da spava u sobi sa njima. Dječak se nije osjećao dobro, imao je glavobolju i nesvjesticu, pa je otac ostao da spava sa njim, dok je majka otišla kod mlađeg sina u sobu. U toku noći otac je počeo da se trza u snu i kako je priznao, imao je veoma čudan san u kojem je svoga sina Džoša spašavao od smrti. San ga je uplašio pa se naglo probudio, upalio je svjetlo i vidio sina kako sav modar u licu leži kraj njega: “Naš sin je mrtav! Samanta, mrtav je!”, vikao je u panici Džoni da ga je cijeli kraj čuo.

Samanta se toliko bila prepala da je pala niz stepenice, a otac je krenuo da oživljava sina, dao mu je vještačko disanje što je bio naučio još u mladosti, te je dječak ponovo počeo da diše. Samanta je bila pogubljena pa je mlađi sin pozvao Hitnu pomoć, koja je veoma brzo došla i priključila Džoša na aparate. Dva dana je Džoš bio u vještačkoj komi, a onda je počeo da diše samostalno i da se oporavlja: “Ljekari su mi rekli da sam ga bez dileme spasio, a ja tvrdim da ga je spasio moj san. Da sam sanjao nešto drugo, ne bih se tek tako probudio i mog sina više ne bi bilo. Ništa nam i dalje nije jasno. Doktori nemaju odgovor za to kako su obična glavobolja i nesvjestica proizveli borbu za život. Ipak, tvrde da je bio u stanju kliničke smrti najviše dva minuta. Taman toliko da se ja probudim i spasim ga”, otkrio je za medije ovaj hrabri otac

On je svoje iskustvo podijelio i na društvenim mrežama, a njegova žena Samnata ne može nikako sebi da oprosti što se bila toliko uspaničila: “U najtežem trenutku života ja sam se izgubila. Doživjela sam totalnu blokadu. Unutrašnji kolaps. Dok je suprug vikao da je sin mrtav, samo sam crno vidjela pred očima. Znam da sam ga pitala koji broj hitne pomoći da zovem, a taj broj znaju svi u zemlji, čak i djeca”, rekla je Samanta.

Ads