Svaki dan na društvenim mrežama imamo priliku da vidimo sve i svašta, kako iz sveta tako i sa Balkana. Društvene mreže su postale veliki izvor informacija u poslednje vreme, gde ljudi sve više i više objavljuju slike nekih događaja ili video snimke koji velikom brzinom postanu viralni. Tako je sada strašna scena zabeležan na jendom pešakom prelazu u Šapcu. Naime, na snimku koji je nastao u jednom naselju Majur, vide se dvoje dece i otac od tih devojčica sa video snimka kako stoje i čekaju da pređu na pešačkom prelazu.

Kako se atuo, koji im je prilauio nije zaustavio i dopustio im da pređu ulicu, otac ga je zaustavio pa je odlučio da prevaspitava bahatog vozača. Ona je u jednom momentu čak i otvorio vrata auta te se verbalno obračunao sa vozačem koji nije ispoštovao pravila saobraćaja. Kako je za srpski portal Kurir objasnila majka dečaka, snimak je nastao jučer na pešačkom prelazu ispred jedne od škola. “Nadam se da će obajvljivanje ovog skandaloznog snimka pomoći u našoj borbi da se obezbedi školski policajac ili da će se makar ovakvim vozačima probuditi svest da treba da uspore pored škole.” navela je majka.

Također, majka dečaka apeluje da sve vozače da uspore pored škola, i da obrate dodatnu pažnju na bezbednost dece. Da podsetimo, povodom početka nove školske godine, policijski službenici saobraćajne policije na teritorji Republike Srbije, za četiri nedelje su otkrili čak 15.103 saobraćajnih prekršaja u zonama škole. Zbog prekoračenja brzine u zoni škole sankcionisano je 5.913 vozača a zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja su isključena 192 vozača od kojih je 36 zadržano na trežnjenju u službenim prostorijama jer su upravljali vozilom sa više od 1, 20 promila alkohola u krv*. Video snimak možete pogledati ovde. 

Ads