Jelena Karleuša jedna je od najpopularnijih pjevačica na ovim prostorima, ali ne samo po svojim pjesmama nego više po svojim izjavama, kontroverznim pojavljivanjima u javnosti i po skandalima i aferama koje su uveliko obilježile njen život, htjela ona to ili ne. Naime, nikad nije bježala od problema niti od onoga što joj se pripisuje, ali o nekim stvarima jednostavno ne voli puno pričati u životu. Jedna od stvari o kojima ne voli danas puno da govori je njena prošlom sa Zoranom, čovjekom kojeg je možda i ponajviše voljela, ali je isto tako doživjela najveću traumu.

Naime, Zoran Davidović poznatiji kao Ćanda, nastradao je sa svojim prijateljem kada se vraćao sa sahrane čovjeku sa kojim je bio dosta blizak, a u putu im je bila namještena sačekuša. Za Jelenu je ovo bio jedan od najvećih životnih udaraca u cvijetu mladosti kada im je trebalo biti najljepše, obzirom da se pričalo kako je Zoran planirao da se preseli sa Miljakovca u kuću u Zemunu koju je i gradio kako bi se tamo uselio sa Jelenom.Obzirom na sve planove, bilo je očigledno da su nih dvoje planirali zajedničku budućnost, a onda je sve otišlo nizbrdo.

Jelena je dugo patila za Zoranom, a čak je snimila i pjesmu za njega “Balada za Zorana”. Jelena se nakon njegove smrti godinu dana nije pojavljivala u javnosti ,a kada je jedan novinar pitao zašto nigdje više ne nastupa, njen odgovor bio je vrlo jasan: “Zar da pevam: A, ti si meni zdrav i živ…” Nažalost, iako su bili jedan od najharizmatičnijih parova, njihova je ljubav bila prekinuta.

Ads