Smrt Đorđa Balaševića, velikog pjesnika i kantautora, donijela je svima mnogo tuge nakon što je pomenuti pjevač decenijama donosio radost putem muzike i stihova. Nakon smrti, izvor blizak njegovoj porodici je podijelo s javnošću da je Đole za sobom ostavio pregršt neobjavljenih pjesama. Poznato je da je Balašević bio nadaren za pisanje stihova te je po tome i ostao najpoznatiji, tako da nije ni čudo što je toliko ostalo iza njega.

Porodica Balašević će vjerovatno izdati kompilaciju njegovih preostalih djela posthumno kako bi podijelili Balaševićevo djelo sa svima. Pisao je mnogo u proteklih par mjeseci jer ga je jako potresla situacija u svijetu. Đole je volio život i ova situacija ga je poprilično uznemiravala i inspirisala. Pandemija koronavirusa je otežala život mnogima a naročito umjetnicima koji se sad pate i bore da prežive u ovom restriktivnom načinu života. Đorđe je bio inspirisan svime i svačime, stihovi su mu dolazili prirodno kao i zrak koji je svakodnevno udisao i izdisao kao i svi mi, tako da nije neobično da je zadnjih par mjeseci imao o čemu pisati.

Prema ovom izvoru, još nije poznato kada će stihovi biti objavljeni al je sigurno da će to biti objavljeno u knjizi koja će kompilirati neke od njegovih najboljih neobjavljenih stihova, a to će potrajati budući da porodica Balašević želi da se odaberu njegova najbolja djela kako bi se sjećanje na njega i njegov talenat očuvalo na kvalitetan način. Nama preostaje da čekamo i da vidimo šta nam je to Balašević ostavio, a mi se nadamo da će biti dobro.

Ads