Od mnogih političara koji postoje u cijeloj našoj regiji, trenutno jedan od napoznatijih i najpopularnijih je svakako predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji naprosto obožava da stalno bude pred kamerama i po medijima, te voli da ističe sve svoje uspjehe koje je napravio kao političar za dobrobit Srbije. Za njega se zna da ima veliku podršku ruralnog dijela Srbije, i penzionera, mada je i veliki broj onik koji ga vide kao dikatatora. Poznato je da je on prije braka u kojem je sada bio oženjen sa novinarkom Ksenijom Vučić koja je i preminula prije nekoliko mjeseci, a sa njom je Vučić dobio i dvoje djece, sina Danila i kćerku Milicu.

Aleksandar i Ksenija su se razveli kada je on upoznao svoju sadašnju suprugu Tamaru, te se u to vrijeme i pisalo po medijima da je upravo Tamara razlogom raspada Vučićevog prvog braka. Inače, tamara Vučić je rođena Đukanović, je danas prva dama Srbije i sa svakim svojim javnim pojavljivanjem ona plijeni pažnju, kako sa svojim izgledom tako i sa svojim stajlingom i ilegancijom

Rođena je u Loznici gdje je završila i osnovnu i srednju školu a zatim je upisala fakultet u Beogradu i to odsjek engleski jezik na Filozofskom ali je završila Fakultet političkih nauka. Poslije toga je upisala i završila i Diplomatsku akademiju Ministarstva vanjskih poslova i od 2010. godine je tu radila kao savjetnica. Nakon toga se jedno vrijeme bavila i novinarstvom, nakon udaje za Vučićem veoma je aktivna u humanitarnom radu, ai posvetile se dosta svojoj porodici, odnosno sinu Vukanu, jer je njen suprug zbog prirode nejgovog posla veoma rijetko kada kod kuće. Po mnogima je njena biografija besprijekorna i da može biti primjer drugim mladim ženama.

Ads