Priča koja je pokorila sve medije u regionu je svakako rušenje crkve koja je bila bespravno sagrađena u dvorištu Fate Orlović, još za vrijeme rata. Ovaj događaj je napravio opštu pometnju, pa tako sada sve društvene mreže gore od međunacionalnih svađa, koje su bile i dešavale se i u 90-tim godinama prošlog vijeka. Ovaj događaj je izazvao ogromnu pažnju u medijima, pa su se tako uzburkali i duhovi iz vremena kada je Bosna i Hercegovina bila u velikom ratnom dešavanju.

Nije ni slutila da će odmah prvu noć njen život postati noćna mora, jer su pred njenu kuću dolazili mladići koji su pjevali uvredljive četničke pjesme, i ljubili zemlju gdje je bila sagrađena crkva. Nije izdržala dugo takav pritisak, njoj je pozlilo pa je ona završila na UKC-u Tuzla. A ukoliko niste znali, ona je u martu prošle godine bila na ovoj klinici i to zbog istog problema, a sada joj se situacija ponovi iskomplikovala zbog silnih dešavanja koja su bila u poslednje vrijeme, a koja su za nju očigledno bila previše. Stanje joj se stabilizovalo, a njena kćerka je za medije izjavila da je jučer otišla po Fatu te je odvukla njenoj kući.

Ono što je još rekla za medije jeste da je to više bio neki rutinski ljekarski pregled, jer dugo vremena nije posjetila doktora, tačnije od marta kada je zadnji put i bila u bolnici. Međutim kada su došle kući u Konjević Polje, zatekle su strašan prizor. Naime na mjestu gdje je bila crkva, one su zatekle veliki broj polupanih flaša od alkohola, što znači da je neko tu proveo cijelu noć i pio. Da li su to bili oni isti mladići koji su pjevali pjesme i ljubili zemlju, ili je ipak neko drugi to uradio, još uvijek ne znamo. Koje je vaše mišljenje o Fati Orlović i cijeloj ovoj situaciji?

Ads