Emitiranje serije “Porodica” koja prati dešavanja u vili “Mir” pred hapšenje bivšeg predsjednika SRJ i Srbije Slobodana Miloševića 2001. godine, probudila je mnoge duhove prošlosti i potpuno podijelila srpsku javnost dvadeset godina nakon ovog događaja. Oni ljudi koji su tokom tih godina bili veoma bliski sa porodicom Milošević su nezadovoljni sa  onime što je snimljeno te bi najradije zabranili prikazivanje serije. Jedan od njih je i Dragoljub Kočović, predsjednik udruženja “Sloboda” koji seriju opisuje riječima “obična splačina bez ikakve umjetničke vrijednosti i trunke istinitosti”. On je na tu temu, kako kaže razgovarao i sa kćerkom Slobodana Miloševića, Marijom, koja mu je rekla da nema namjeru da gleda cijelu seriju jer nema snage, te da se zbog silne prašine koja se podigla zbog serija totalno povukla u kuću i da je promijenila broj:

“Ona je na Cetinju, sama je, ni sa kim se ne druži, nije više ni sa onim partnerom koga je imala. Zaključala se u kuću i zbog ovog haosa ne izlazi čak ni u dvorište, stavila je i novu karticu u telefon da bi izbjegla pozive i neprijatnosti. Pa kako ovo da gleda kad nije mogla da pogleda ni dokumentarni film o njenoj porodici koji je za razliku od ove niskobudžetne melodrame bar realan. Dugo je o ovoj seriji pričala sa mnom i sa njenim bratom koji joj je sve na svijetu. Složili smo se da ovo nije smjelo da se uradi bez njihove dozvole, to je jednostavno nenormalno. Osim što je sve neistinito prikazano, bez ikakve umjetničke težine je ta serija, to mi je potvrdio i Ljubiša Ristić”, priča Kočović.

Dalje je otkrio da u ove teške dane Marija po cijele dane čita, te je rekao i ovo: “Posvećena je i svojim kućnim ljubimcima, ima dva velika kučeta i jedno malo. To malo joj je poslao Marko iz Moskve da ne bude usamljena. Ne znam koja je to rasa, nikada takvo, pa ni slično kuče nisam video. Kuća joj je skromna, ali lijepo sređena, video sam kada sam bio u posjeti kod nje. A ona izgleda fenomenalno, ima sjajnu liniju, ljepša je nego kad je bila djevojka, ima crnu kosu i one njene prepoznatljive šiške”

Ostatak teksta pročitajte OVDJE

Ads