Kako smo do sada više puta pisali da na internetu i društvenim mrežama možemo da nađemo razne savjete, trikove i slične stvari, vezane za brojne teme. Isto tako ćemo se baviti time i u nastavku, a kako ste i sami po naslovu mogli da vidite pisat ćemo o kućnim biljkama koje su od velike važnosti za svaki dom.

Jako dobro je poznato da su sobne biljke na drugi način zovu i čistačima vazduha u kući, a mnoge cvjećare se slažu kako su za to najbolji izbor hlorofitum ili zeleni ljiljan, tačnije pauk biljka. On je posebno koristan u zimskom periodu, kada se zbog grijanja vazduh dodatno suši u prostorijama, a sada smo otkrili kako je on dobro došao kao još jedno sredstvo odbrane od virusa. Ono što je bitno jeste da ova biljka povećava vlažnost vazduha u kući, a to uništava viruse i bakterije kojima smo okruženi.

Domaćice obožavaju ovu biljku jer nije nimalo zahtjevna za održavanje, a o njoj govore i da upija negativnu energiju iz prostorija. Isto tako zanimljivo je i to kako su istraživanja NASA pokazala kako ova biljka ima antimikrobno i antibakterijsko djelovanje i da su je svrstali u red najefikasnijih prečišćivača vazduha. Istraživanja su potvrdila da ona neutrališe štetne sastojke za ljudski organizam kao što su fenol, benzen, formaldehid i drugi koje emituju savremeni materijali za završnu obradu i namještaj od iverice.

Ova biljka uspjeva svima, pa čak i onima koji nisu vješti sa biljkama, i onim koji tek počinju da drže biljke u svojim domovima, jer ne zahtjeva veliku pažnju i brigu. Ne zahtjeva često zalijevanje, dovoljno je samo jednom sedmično, možere ga držati i na svjetlosti, ali i na tamnijim dijelovima stana. Ostatak teksta pročitajte ovde.

Ads