Zvezde Granda postale su jedan od najgledanijih muzičkih takmičenja u cijelom regionu, a opstaju čak 14 godina, iako su mnogi slični formati već davno propali. Ono što Zvezde Granda izdvaja od ostalih jeste ulaganje u mlade nade, pa se tako brojni gledaoci obraduju kada vide da je njihov omiljeni takmičar postigao karijeru nakon takmičenja, dok su u drugim programima pretežno većinom svi takmičari zaboravljeni kasnije. Također, u ovaj format se ulaže jako puno novca, a sam Saša Popović je kazao kako se uvijek trudi uvesti neke novitete u ovaj šou da bi ostao jednako gledan i da ne postane monoton za njihovu publiku.

Žiri Zvezda Granda je sastavljen od najpoznatijih imena današnjice ali se mora priznati da ponekad znaju biti veoma oštri u kritikama takmičara, a posebno kada je izgled u pitanju. O ovome najviše računa vodi Jelena Karleuša, koja konstantno upućuje kritike, posebno kandidatima koji imaju višak kilograma. Tako je Krstinja Todorović pokupila velike kritike zbog prekomjerne težine kada je nastupala na Zvezdama Granda, a onda je odlučila poslušati savjete žirija i bacila se na posao. Krstinja je tako izgubila nevjerojatnih 56 kilograma te je odlučila da se ponovno vrati u takmičenje. I sama je priznala da se podvrgla operaciji želuca, ali i treninzima kako bi ostvarila dobre rezultate.

Kada se pojavila na sceni, niko nije mogao da vjeruje da je to ista osoba u pitanju, a žiri je bio van sebe zbog njene transformacije, pogotovo jer je od simpatične buckaste djevojke postala prava atraktivna ljepotica, za koju su i oni znali da se krije iza viška kilograma.

Ads