Za veliki dio srpske estrade se smatra kako žive život na visokoj nozi, obzirom da se u javnosti iznosi njihovih nastupa i gostovanja doista dižu u nebo, pa se tako spominju desetine, a kod nekih čak i stotine hiljada eura po nastupima, što naravno ovisi ne samo od pjevača ili pjevačice nego i od same prirode nastupa, odnosno da li je to koncert u pitanju ili je neko privatno slavlje. Do sada su se najbogatijima smatrale Ceca Ražnatović, Jelena Karleuša, Dragana Mirković, Lepa Brena i brojne druge žene, ali se ove ističu kao najuspješnije.

Međutim, među njima se pogotovo u posljednje vrijeme sve češće spominje i Vera Matović, koja je legendarna pjevačica, a njen finansijski status čini se zanima baš veliki broj ljudi, jer se ova priča stalno provlači, ne samo kroz medije, nego i kroz estradu, pa i mnoge njene kolege pričaju upravo o njoj i njenoj imovini. Jedan od razloga zašto mnogi misle da ona ima jako puno novca je vjerojatno jer ima vilu, ali je imala i veoma luksuznu i vrijednu kolekciju slika najvećih regionalnih slikara, koju je ipak prodala, jer joj je postao prevelik teret da drži kod sebe toliku vrijednost koju bi joj neko mogao i pokrasti.

Nije nikada voljela previše pričati o novcu, ali je sada ipak reagovala obzirom da njene kolege u posljednje vrijeme stalno pričaju o tome, i kako nemaju novca i kako im treba pomoć ili da ih se pusti da rade. Međutim Vera je kazala kako njene kolege često pričaju o novcu, a  da to po njoj, sada nije toliko ni važno, koliko je važno zdravlje i porodica. “Ko to kaže da ja imam najviše para? I da imam, to nije njihov problem”, kazala je Vera.

Ads