Ko je zapravo Džej Ramadanovski? Mnogi bi rekli veliki pjevač, ali i još veći čovjek. Džej je oduvijek važio za dobru dušu, čovjeka koji i kada mu je najgore i najbolje uvijek pomaže drugima koliko da je to u njegovoj moći. Naime, već smo imali prilike čuti od pekara iz jednog beogradskog naselja kako je Džej skoro svaku večer išao dosta kasno po naselju i kačao hranu iz pekare kraj kontejnera, jer je znao da će oni koji nemaju šta jesti doći ubrzo da rove po kontejnerima..

Naime, ovaj pekar je kazao kako bi Džej došao svaku večer kad je u mogućnosti pred kraj smjene i pokupovao sve krušno što je ostajalo, a onda bi to razdijelio u kese i otišao. On nikada nije htio pričati o tome niti je htio da se to zna, ali se ne može ništa sakriti, pa tako ni to. Naime, Džeja mnogi opisuju upravo kao velikog čovjeka, ali i kao pravog veseljaka. Uvijek se smije, uvijek je vedar i raspoložen. Džejov komšija Dušan ispričao je kako je Džej pravi Dorćolac, da je uvijek bio vrckast i veseo, ali i da je uvijek dijelio sve što ima sa svima. Džej je bio pomalo problematičan, pa je bio malo i u popravnom domu, ali se kasnije opametio.

Ipak, žena kojoj je Džej neizmjerno zahvalan je Danica Pekić, njegova učiteljica, koja ga je našla na ulici u suzama i onda ga odvela sa sobom i kupila mu sve što treba, od odjeće do školskog pribora, a Džej joj je do neba zahvalan za to i vrlo često zaplače kada priča o njoj.

Ads