Vjerujemo da će se ovom tekstu najviše obradovati domaćice, posebno one koje imaju problema sa čišćenjem svog domaćinstva, posebno kupatila, koje uvijek treba da bude čisto i da ima ugodan miris, jer upravo je to mjesto na kojem se sakupljaju bakterije ukoliko se ono ne čisti na pravi način. Dakle kako smo već naveli, upravo kupatilo treba da bude detaljno očišćeno da ne bi došlo do širenja raznih bakterija.

Svi znamo da je upravo kupatilo mjesto u kojem često boravimo, i gdje obavljamo razne radnje, pa je zbog toga vrlo bitno da sve mora da bude detaljno čisto. Zbog toga svi redovno ribate WC-šolju, kadu i umivaonik, ali svi zaboravljaju jednu stvar koja najviše prlja toalet, a to je takozvano kazanče za ispiranje WC šolje. Tu se vremenom stvori mnogo kamenca, kao i prašina koja prodire unutra i stvara naslage, koje kasnije idu u WC šolju.

U nastavku vam donosimo jedan trik koji nam je otkrila jedna Tiktokerka po imenu Liza Džejkobs koja je pokazala kako ona čisti ovaj dio u svom kupatilu, a dobit ćete i savjet kako da vam cijelo kupatilo prelijepo miriše.

Naime, potrebno je skinuti poklopac sa kazančeta, zatim zavrnuti ventil i isprazniti ga, potom sa četkom i malo sode bikarbone treba ga izribati iznutra, zatim ona stavi u čistu vodu tabletu za izbjeljivanje koja postepeno opušta hemikalije i tako čisti šolju. Ne morate da stavljate tabletu unutra, jer neki kažu da moze loše da utiče na gumu koja drži kazanče, ali svakako možete da osvežite miris ako naspete par kapi izbeljivača ili omekšivača.

Ads