Muzičko takmičenje “Zvezde Granda” već godinama važi za jedno od najvećih i najuspješnijih takmičenja na ovim prostorima. Naime, u žiriju se tokom ovih godina uvijek moglo vidjeti velikih imena, možda i najvećih na estradnoj sceni koji su bili kompetetni da ocjenjuju pjevanje mladih kandidata. Neka od najvećih imena zasigurno su bili pokojni Šaban Šaulić, Snežana Đurišić, Ana Bekuta, Zorica Brunclik, ali i Marija Šerifović. Đorđe David je među posljednjima zauzeo poziciju člana žirija i mentora, ali se mora priznati da se odlično snalazi u toj ulozi i baš se vatreno bori za svoje kandidate i pravi od njih prave zvijezde.

Jelena Karleuša zna znanje i to pretežno ona zna kako treba da izgleda jedna uspješna zvijezda na ovim prostorima. Ona ide u korak sa vremenom, zna kakvo je danas tržište i dosta pažnje posvećuje zapravo izgledu kandidata. Međutim, svi već znaju i da je ona prilično oštra u ocjenjivanju ali i davanju kritika, pa je vrlo često i strah i trepet za neke kandidate, odnosno za većinu njih. Mnogi kandidati se ne slažu sa njenim procjenama, a oni hrabriji su joj se znali i suproststaviti. Naime, ona je tu da uvijek napravi šou a zbog nje je definitivno šou puno gledaniji.

Međutim, ona je po jednom kandidatu ipak pretjerala sa svojim komentarima i kritikama, a on joj je odlučio uzvratiti to na neviđeni način. Svi su ostali zaprepašteni kada je ona mladića poslala sa scene kući, a još više kada je on krenuo sa bine prema njoj, a onda i pljunuo. Iako znaju pretjerati, ovakva reakcija je bila previše i za producente, te su ovu scenu izbacili iz emisije, a ovaj takmičar vjerojatno više nikada neće stati na tu scenu.

Ads