Internet je mjesto na kojem možemo da nađemo brojne savjete i trikove za mnoge stvari koje nam mogu biti itekako od velike pomoći. Posebno se tome obraduju žene, jer mogu da saznaju neke sasvim nove trikove, vezane za kuhinju, čišćenje, održavanje kuće i još mnogo mnogo toga. Upravo jedan takav vam donosimo u nastavku, a i sami ste mogli da zaključite o čemu se radi.

Naime, vjerujemo da se mnogo vas našlo u situaciji da nakon pranja veša, neki omiljni komad bude uništen, a vi nemate pojma kako da riješite taj problem. Jedan od njih jeste ako vam se poslije pranja skupi omiljeni džemper, ali nema potrebe da brinete za to, jer mi vam u nastavku donosimo rješenje čak i za to. Svima nam se barem jednom desilo da džemper iz mašine za pranje “izađe” dva broja manji, međutim dobra vijest je da ne morate da ga poklonite nekom ko je sitniji od vas, a ni da ga bacite, jer da biste ga vratili u prvobitno stanje, potrebni su vam samo mlaka voda i šampon za bebe.

Ono što sljedeće treba da uradite jeste da u neku veću posudu sipate mlaku vodu kojoj ćete dodati šampon za bebe, a onda potopite džemper ili neki drugi odjevni predmet koji vam se skupio. Zatim ga samo blago iscjedite, zatim stavite peškir na neku ravnu površinu, pa džemper položite preko i urolajte ga. Peškir će da pokupi preostali višak vode, a onda odjeću stavite na drugi, suhi peškir i polako je razvlačite rukama dok je još vlažna. Džemper ili drugi odjevni komad ostavite tako dok se ne osuši.

Ads