Došlo nam je olako i proleće, i svakako period kada kreće da se užurbano rade bašte i da se napokon malo više vremena provede u prirodi. Međutim, u poslednje dve godine kako je krenula pandemija korona virusa, iammo jako veliki procenat ljudi koji je prvo krenuo da sije šeri paradajz, aa onda se ohrabrio pa je krenuo i sa paprikama, krastavcima, krompirom, graškom i ostalim kulturama. 

Međutim, koliko god pratili savete sa interneta i društvenih mreža, ne možete a da ne napravite grešku i definitivno se ne možete porediti sa osobama koje već godinama imaju baštu. Naime, puno je stvari ke se mogu desiti u povrltarstvu, pa čak i onima koji godinama se bave sa tim poslom. 

Mi danas dajemo jedan i više nego konkretan savet o tome kako da imate puno bolje useve, jer se nekada zna dsirti darast određene sorte biljke itekako dobrokrene, a onda se odjednom desi da celi usev propadne, a sve ste uradili po planu i programu. Pitate se sigurno gde ste napravili grešku? Odgovor je i više nego jednostavan, jer, neke kulture definitivno trebaju prostora, da bi rasle normalno. 

Tako na primer nikako ne smete da sadite neke kulture jedne pored druge. Primera radi, da li ste zanli da krompir i paradajz definitivno ne vole da budu jedni pored drugih? Zato na primer na krompir itekako idu zlatice, koje on i može da podnese, ali zato paradjz nema šanse da preživi ako dođe u dodir sa njima. Zelena salata također ne sme biti pored kupusa i brokule. 

Ads