Naše tijelo je vrlo zanimljivo, i moglo bi se proučavati još godinama kako ono funkcioniše bez da bismo otkrili sve detalje. Međutim, vrlo je zanimljiv i sam proces starenja kroz koji prolazimo, ali i način na koji se odnosimo prema svome tijelu. Naime, postoji prirodan proces starenja, kroz koji svi naravno prolazimo, ali isto tako mi sami možemo naškoditi svome organizmu do te mjere da ubrzavamo proces njegovog starenja. Ovo se najčešće primjeti kod osoba koje imaju višak kilograma, kod pušača, ljudi koji provode jako puno vremena na suncu, ili neki drugi faktori, ali definitivno postoji mogućnost da ste stariji od onog što Vam piše u rodnom listu.

Među stvarima koje nas čine starijima vjerojatno se nalazi i dosta namirnica koje svi mi volimo jesti, a zapravo su vrlo nezdrave. Naime, čips je jedan od najvećih neprijatelja za organizam. Razumijemo Vas, jeste ukusan i svima je skoro omiljena grickalica, ali pržena hrana smanjuje imunološke funkcije u tijelu, a jedenje hrane sa transmasnim kiselinama može uzrokovati odnosno aktivirati pojavu interleukin 6 markera u tijelu, koji zapravo predstavlja upale koje se vežu za starenje. Hrenovke, šećer, brza hrana, sve je to vrlo nezdravo, obzirom da se radi o prerađenim namirnicama koje pretežno gube nutritivnu vrijednost, a samo dodaju na kilaži.

Pored toga, alkohol igra vrlo važnu ulogu. Iako čaša do dvije vina ponekad ne ćini ništa loše vašoj koži i organizmu. pretjerana konzumacija može itekako da naškodi. Naime, alkohol utiče na vitamin A u tijelu, odnosno on ga razgrađuje, a ovaj vitamin je vrlo važan antioksidans za obnavljanje stanica kože.

 

Ads