Otkako je krenula cijela ova kriza sa pandemijom korona virusa, jedina stvar koju svi ljudi žele da znaju je kako se zaštititi od iste i kada će sve ovo da prestane. Stručnjaci sa svih strana daju razne savjete kada je zaštita od korone u pitanju, krenula je i vakcinacija, mada u većem dijelu svijeta to ide veoma sporo ili nikako, a ima i drugih stručnjaka koji na drugačije načine prave neke prognoze oko prestanka pandemije korona virusa. Tako i  Petar Kočović, profesor informacionih tehnologija mjesecima na osnovu matematičkih formula daje mnoštvo prognoza koja se tiču korona virusa.

Prema jednom od njegovih posljednjih grafikona koje je napravio, a u kojem je procjena broja zaraženih do 28. aprila ove godine, vidi se i kada se uskoro može očekivati pad dnevnog broja zaraženih: ”Izdržimo još malo” – napisao je on iznad svoje objave na društvenim mrežama. Čisto podsjećanja radi, on je prije dva dana rekao da je procijenjen datum kada bi mogao da se desi pad ovoga trećeg talasa pandemije, odnosno njegovog dijela, a to je tek 15. maja, i to sa ovom tendencijom pada

Podsjećanja radi, prije dva dana on je rekao da je procijenjen datum za pad ovog trećeg talasa, tačnije njegovog djela, tek 15. maja, i to sa ovom tendencijom pada. Profesor Kočović je pojasnio kako je do tih proračuna došao, pa je rekao sljedeće: ”Ovaj dio trećeg talasa namjerno sam naslovio kao pod-talas 2. On je krenuo 24. januara i to sa 1.317 zaraženih osoba dnevno. Procijenjeni kraj talasa, prema mojim proračunima, trebalo bi da bude 15. maj. To ne znači da tada više neće biti oboljelih, već da ćemo se vratiti na brojku od 24. januara” 

Ads