U zimu prošle godine došlo je do stravičnog udesa, kada je 22-godišnji vozač u samom centru Novog Sada pokosio tri pješaka na trotoaru u centru ovog grada. Vjerujemo da se svi sjećate ovoga, a čovjek koji je uradio ovo krivično djelo je pušten na slobodu, i to slobodno možemo reći nesposobnom tužilaštvu i pravu koje vlada u Srbiji, a jedna osoba je tada poginula. Vjerujemo da se mnogi sjećaju i toga da je prije deset godina, sin Željka Mitrovića bio za volanom džipa marke BMW, koji nije ležao ni dana zatvora, a i tada je također na kraju bio smrtni ishod.

Podsjećanja radi, on je na pješačkom prelazu pregazio djevojku, koja je bila nevina u tom slučaju, a on se na kraju izvukao samo sa godinu dana kućnog pritvora, iako je cijela Srbija bila za to da on ide u zatvor, a izgleda da novac ipak na kraju rješava sve. Ovih dana u Srbiji također se dešava sličan scenario, a po svemu sudeći bit će kao i svi ostali koji su se desili u ovoj državi, samo sada su u pitanju djeca, a najgore os+d svega što se ovo desilo na pješačkom prelazu u karaburmi.

Dva dječaka starosti 9 i 4 godine, su udarena dok su bili sa svojim ocem, a vozač je odmah pobjegao sa lica mjesta. Tako je Damir Okanović iz komiteta za bezbjednost u saobraćaju imao jednu i više nego kontradiktornu izjavu, a koja je povezana sa zakonom. Bez obzira na to što je vozač pobjegao on neće odgovarati, jer samo udaljavanje sa mjesta nesreće nije krivično djelo, jer dječaci nisu bili sami i imali su nekoga da im pomogne, u ovom slučaju njihov otac. Ovaj neodgovorni vozač će samo snositi kaznu za brzu vožnju, i što nije stao na pješačkom prelazu.

Ads