Svakim danom imam jako velike temperature a kkako govore iz RMHZ ovakve paklene temperature bi mogle da traju do kraja leta kada bi mogli da napokon imamo i malo rashlađenje u vidu kiše. Naime, ovako visoke temperature u mesecu junu nisu primećene u poslednjih 50 godina, a ljudi na sve moguće načine pokušavaju da nađu način da se rashlade.

Ali, nemaju baš svi mogućnnost da imaju klimu u svojj kući, pa se dovijaju na razne načine, krenuvši od ventiralotra pa do lepeze, ali živeti u stanu ili kući ovih dana je prosto jako teško izvesti. Međutim, ono što je najgore jeste to što se najavljuju i tropske noći u našim predelima a mi danas govorimo o svim vozačima, koji ovih dana moraju da istrpe jako visoke temperature.

Naime, kao i kod kuće, tako nemaju svi klimu urešaj u svom autu, a jak je poznata činejnica da većina auta na Balkanskim područjima su starije generacije, tako da nemaju klime, a unutra kada se uđe p oovakvim temperaturama je pravi haos. Imali smo do sada jako puno neobičnih situacija koje zateknemo u autu kada ga ostavimo preko dana na nekom parkingu, a neke situacije su se završavale i tragično, kad anemarni rositelj ostavi dete u autu i ode par sati da završava neke poslove po gradu.

U Americi u Ajdahu su imali test te su naveli da f flašicu vode ne smete ostavljati u autu p ovelikim vrućinama:”Stali smo za vreme pauze za ručak i odjednom sam primetio da mi se ispod kontrolne table u kolima dimi. Za sve je kriva flašica vode”- rekao je Dioni Amučastegui čovek koji radi na fakultetu u ovoj američkoj državi.

Ads