Pojavom interneta i društvenih mreža, svi mi smo u prilici da na veoma lak način dođemo do raznih informacija i da pogledamo razne stvari koje su se desile poznatim ili običnim ljudima širom svijeta. Mnoge od tih stvari su zabavne, ali postoje i one od kojih se plašimo svi mi, od kojih strepimo, i koje upozoravaju da niko nije zaštićen od nesreće, te da one vrebaju sa svih strana i da svi mi moramo da budemo veoma oprezni, posebno kada su naša djeca u pitanju. Tako je i ova majka, imenom Emili Votson imala iskustvo sa svojim malim sinom Teom od kojeg strepe svi roditelji. Ona je bila sa sinom u šetnji, kada je mališan bio stao na poklopac šahta od kanalizacije, a koji iz nekoga razloga nije bio namješten kako treba, te je dječak u jednoj sekundi samo propao u mračnu rupu. Desilo se ono što svaki roditelj pazi da mu se slučajno ne desi.

Majka, kao i svaka druga je reagovala munjevitom brzinom, a loše je bilo to da se prilikom pada mališana u rupu, poklopac od šahta zatvorio nad njim. Majka je brzo pomjerila poklopac, uletjela je u rupu i nevjerojatnom brzinom izvukla svoga sina iz nje. Dječak je plakao na sav glas, a majka ga je odmah odvela u bolnicu gdje je utvrđeno da je dječak prošao sa blažim potresom mozga

Ova majka i njen sin su imali i veliku sreću jer njen sin nije bio propao do kraja u rupu koja je inače duboka šest metara, nego se bio zaglavio na dijelu za spuštanje i penjanje u i iz kanalizacije, te mu je to i spasilo život.

Ads