Vrlo često smo imali prilike čuti za neke neobične, čudne pa pomalo i bizarne stvari sa ovih prostora, koje bi drugima izgledale nezamislivo, ali ne i nama koji ovdje živimo i znamo na koji način stvari funkcionišu. Naime, nije tajna da vrlo često porodica preminulih smatra kako je pokojnik ili pokojnica preminula greškom ljekara, a dosta puta se to čak pokazalo i istinitim, zbog svih dokaza i nalaza koji upućuju na to da bi osoba ostala živa da se liječila na pravi način. Iako to nije specifično samo za naše podneblje i takve stvari se često dešavaju i u svijetu, ipak moramo priznati kako se stvari poput onog o čemu danas pišemo mogu desiti samo kod nas.

Do sad smo na grobovima i na posmrtnicama mogli pročitati svašta, ali se sa bolom ovog čovjeka itekako možemo poistovijetiti i suosjećati zbog njegovog gubitka, a to da li je njegov postupak opravdan ili ne, mogu samo pričati oni koji su u potpunosti upućeni u situaciju. Naime, radi se o tome da je Veroljub Simović, vojni penzioner, imao veliih problema u životu, a nedaće su ga samo sustizale otkako mu se supruga razbolila. Ona je morala ići doktorima skoro svakodnevno, a jednom nisu bili u mogućnosti da je prevezu u bolnicu, zbog čega je pozvao Hitnu pomoć jer joj je bilo loše, ali su dobili odgovor da niko ne može doći po nju i da se snađu.

On je na kraju tako i uradio, ali je uspio nabaviti prevoz tek kroz nekoliko sati, što je za nju već bilo prekasno. Veroljub je bio bijesan i napao je sve doktore i tehničare iz te smjene, jer nisu na vrijeme pregledali njegovu ženu, a čak su joj nakon EKG-a rekli da je sve u redu, dok je ona preminula samo pola sata kasnije. On je zato odlučio da tuži sve iz te smjene, a čak je i na posmrtnici napisao sve one koji su krivi za njenu smrt, pa tako i odjel Hitne pomoći.

Ads