Glumica Sonja Savić je rušila tabue, uvek je živela ispred svog vremena i često bila nesvaćena. Nekoliko godina je živela i radila u Sloveniji, gde je tretirana kao velika zvezda. U javnosti je Sonja Savić otvoreno govorila da je konzumirala mari huanu, čega se nije nikada stidela. Na veliku žalost po pričama mnogih, bila je uvučena u mnogo gori pakao narkotika, te je usled prevelike doze koju je unela u sebe preminula u septembru 2008 goidne.

Ona je pronađena mrt va u stanu u Beogradu a obdukciom je konstatovano da je preminula usled prevelike doze hero ina i morfi juma. Njena poslednja želja je bila da bude sahranjena u rodnoj Donjoj Grbavici kod Čačka a na dan smrti imala je 47 godina. “Zašto loše prolazim u gradu u kom živim, u zemlji iz koje potičem, pojma nemam. Da nije bilo Slovenije, ne bih preživela devedesete, a isto važi i za ovo vreme. Volela bih da dobijem sredstva i napravim samo još jedan savremeni sajber mjuzikhol koji bi prerastao u klabing, ali ovaj grad izgleda da nema afiniteta prema meni. Često čujem da da govore kako sam ekscesna ličnost, mada kad radim nikad nisam takva, pitajte koga hoćete” rekla je jednom prilikom Sonja.

Bila je neko ko je ludo zaljubljen u džez muzičara Vlajka Lalića, koji je bio njena prva ljubav, ali traedija u kojoj je on poginuo ih je zauvek razdvojila. “Dok sam bila mlada, često sam zamišljala kako ću se udati i zasnovati porodicu sa čovekom koga beskrajno volim i kome ću se potpuno posvetiti. Imala sam veliku ljubav, ali otkako je on otišao iz mog života kada sam imala dvadeset devet godina, sebe smatram udovicom” rekla je Sonja u jednom intervjuu za “Story”. Ostatak teksta čitajte ovde. 

Ads