Ovih dana cijeli svijet je na nogama, gledajući kako se odvijaju izbori u Sjedinjenim američkim državama, a iako je Bajden već proglasio pobjedu, prema Trampovim riječima, stvari još uvijek nisu gotove i on smatra kako još uvijek ima šansa da on ostaje na mjestu predsjednika SAD-a. Tramp je oštro napadao svog protivnika, govoreći kako je u pitanju izborna krađa i prevara, te da će on učiniti sve da se to razotkrije i da on ostane na predsjedničkom mjestu.

O Trampu se zna sve i svašta, a u ove četiri godine imali smo prilike naučiti i sve ono što nismo znali o njemu, a to ga je izgleda i koštalo ponovnog izbora. Međutim, o Džo Bajdenu se na ovim prostorima generalno nije znalo toliko puno, a pogotovo ne o njegovoj supruzi, Džil. Naime, ona je prije Bajdena već bila u braku sa Bilom Stivensonom, a sama je izjavila kako nije lako padala na šarm svog sadašnjeg muža i da ju je morao prositi čak pet puta prije nego je pristala. Ona je svoju karijeru započela kao učiteljica a kaže da sebe gleda kao životnog predavača, obzirom da to za nju nije posao, nego život.

Bila je i druga dama kada je Bajden bio potpredsjednik Amerike tokom Obaminog mandata, a zajedno sa njim ima i kćerku Ešli Bajden. Inače, Džo je 1972. godine izgubio prvu suprugu Niliju i jednogodišnju kćerku Naomi, dok su mu dvojica sinova bili teško povrijeđeni. Džil je upoznao godinama kasnije i postala mu je najveća podrška što poslovno što privatno. Ona se na slavlju pobjede pojavila u crnoj haljini sa cvjetovima, koja iako je prilično skupa jer je brendirana, izgleda prilično jednostavno, a mnogi smatraju kako je možda ipak preobična za takvu vrstu događaja.

Ads