Za Halida Bešlića već možemo sigurno reći da je jedan od najvećih bh pjevača, ne samo bh nego i cijele bivše Jugoslavije. On je otpjevao neke od najvećih hitova na ovim prostorima koji se i dan danas slušaju svugdje, bez obzira na vjeru i naciju. Halida bi mogli svrstati u rang legendi poput Šabana Šaulića, Sinana Sakića, Miloša Bojanića, i drugih velikih imena narodne muzike. Bešlić je već decenijama na estradnoj sceni, a ono što ga izdvaja od drugih pjevača i njegovih kolega jeste to što on ne voli da se previše eksponira javno i nikada nije volio skandale ni afere,niti je na taj način gradio karijeru.

Bešlić, je pored toga što je uspješan u karijeri pjevača, također priznao i da je novac koji je zarađivao uvijek volio ulagati dalje, u druge, nove poslove, a posebno nekretnine. Naime, Halid je na vrijeme razmišljao o tome da bi uvijek mogao doći neki dan kada bi njegova karijera krenula silaznom putanjom i da se ne može u potpunosti oslanjati na svoju pjevačku karijeru da će od toga moći živjeti do kraja života.  Zato je on odlučio da uloži novac u nekretnine, i to u hotel i benzinsku pumpu.

Naime, Halid već godinama ima motel i benzinsku koji odlično posluju, a pored toga se povremeno bavi i proizvodnjom i prodajom stvari poput energetskog pića, parfema (Miljacka koji je prodan u više od hiljadu komada), ali isto tako ima nekoliko stanova i veliku kuću sa imanjem koju krije od sviju, a sve što se  zna jeste da je kuća daleko od Sarajeva.

Ads