Brojni navijači i fanovi prvog reketa svijeta, Novaka Đokovića, još uvijek ne mogu nikako da se pomire sa činjenicom da je Novak diskvalifikovan sa US Opena. Ovako nešto se zasita skoro nikada nije desilo u historiji tenisa, pogotovo da najbolji igrač bude izbačen iz turnira zbog nečega što uopšte nije napravio namjerno, nego se desilo slučajno, kao što je to bio slučaj kod Novaka. Naime, nakon što se desio ovaj nemili događaj, svakog dana se pojavljuju novi dokazi i nove situacije, a sada su neki od fanova dočekali konačni snimak na kojem se navodno vidi šta se zapravo desilo.

Naime, Noletovi fanovi kažu da se ovim snimkom može dokazati da on nije bio ljut kada je udario lopticu kao ni da je loptica zapravo udarila linijskog sudiju u vrat! Ovo je posebno teška tvrdnja jer onda ispada da je ona lagala, a pogotovo jer je njena reakcija upravo i doprinjela Đokovićevom izbacivanju sa turnira. Naime, do sada je bilo skoro pa nemoguće utvrditi gdje je loptica tačno pogodila sutkinju, jer je iz većine uglova izgledalo kao da je pogodila u vrat, ali po ovom posljednjem snimku, koji ide i izbliza, vidi se da zapravo loptica ide u smjeru ramena, a ne vrata.

Doista jeste zanimljivo da je ovaj snimak tek sada objavljen javno, kada je prošlo skoro sedmicu dana od svega. O ovome pišu čak i svjetski mediji, ali i dosta poznatih ličnosti, tako da nije samo teorija fanova, koji bi naravno dali sve da vide svog idola opet na terenu što prije. Ovoga puta, navijači ga mole da tuži US Open za povredu časti, klevetu, pogrešne optužbe i duševnu bol koja mu je uzrokovana.

Sporni video pogledajte OVDJE

Ads