Cijelo vrijeme provedeno u reality showu suočavao se s nemilosrdnim i zastrašujućim kritikama svojih sustanara zbog nevoljkosti da podijeli svoje misli. No, to na njega u ovom trenutku nije imalo nikakvog utjecaja, a sve je držao pod velom tajne do samog kraja kada je konačno odlučio prekinuti šutnju. Nedavno se Dejan još jednom oglasio na svom Instagram profilu, ovoga puta povodom Kurban bajrama. U svojoj objavi otkrio je da otkako je objavljeno da je primio islam, nije naišao ni na jednu negativnu primjedbu upućenu njemu kao muslimanu.

U javnosti i na raznim mrežama pojavilo se mnogo nagađanja o vjerskim uvjerenjima i potencijalnom prelasku na islam Dejana Dragojevića. I sam Dejan se nakon ljubavne veze s Dalilom Mujić Dragojević javno oglasio i potvrdio da je doista prigrlio novu vjeru. Prethodno je Dalilina majka Emina Mujić već izjavila da je Dejan prešao na islam.

Deki je otkrio sebe na tom mjestu, gdje je otkrio i osjećaj mira usred tuge koju su njegova majka i brat očekivali. Vjerojatno je Goran bio svjestan svog vjerskog obraćenja i možda ih je obavijestio. Dejan je pronašao utjehu u ovoj novopronađenoj vjeri, otvoreno pokazujući svoju privrženost petodnevnim molitvama i odlaskom u džamiju, ispričala je Emina za Blic.

U svojoj nedavnoj objavi na Instagramu, Dejan je pokazao svoje poštovanje prema islamskim tradicijama obukavši lepršavi bijeli gelabi, odjeću koju obično nose muškarci koji duboko poštuju vjeru. Tijekom videa, on je strastveno raspravljao o svom hodočašću u Meku, udubljujući se u duboki značaj koji ono ima u carstvu islama.

Bez obzira na kakve glasine ili pristrane informacije možete naići u vezi sa Srbijom, ključno je shvatiti da su moja osobna iskustva bila samo pozitivna. Unatoč tome što sam promijenio vjeru i puno putovao, nikada nisam naišao na probleme niti sam se suočio s diskriminacijom. Ljudi u Srbiji su me uvijek dočekivali raširenih ruku, slavili praznike i odnosili se prema meni s poštovanjem. To je prava perspektiva Srbije, koju u svojoj izjavi dijeli i Dejan Dragojević.

Na ovaj veliki dan Kurban bajrama obavlja se sveto hodočašće hadždž. Osvrćući se na vlastito putovanje u Meku i Medinu za vrijeme ramazana, ne mogu dovoljno naglasiti značaj obavljanja umre tokom ovog mubarek mjeseca, jer je to slično ukrcavanju na sveto hodočašće zajedno sa Poslanikom Muhammedom S.A.V.S. U priči o Ibrahimu, pobožnom i bogobojaznom pojedincu, on je dobio zadatak da žrtvuje svog sina. I otac i sin su bez oklijevanja prihvatili ovu božansku zapovijed. Međutim, baš kad je Ibrahim htio izvršiti žrtvu, melek je intervenirao, a Allah (Bog) je progovorio, zaustavljajući čin. Druga žrtva, ona koju danas obilježavamo, bila je primljena. Važno je napomenuti da su Ibrahim, Avram i Abraham jedno te isto, nadilazeći vjerske denominacije poput pravoslavne ili katoličke. Ono što mi je uistinu važno jest da smo, iznad svega, ljudi, vjernici svake svoje vjere. Vjernik zauzima posebno mjesto u mom srcu, bez obzira na vjersku pripadnost. Na ovaj dan, kada se prinose kurbani, oni se dijele među susjedima, nesretnima, siročadi i obitelji. Zapakirane u vrećice za zamrzavanje, ove se ponude nose od vrata do vrata, šireći radost i dobru volju. Iskoristimo ovaj dan kao priliku da ostavimo po strani negativnost i suzdržimo se od štetnih radnji. Umjesto toga, ispunimo svoja srca i umove sjećanjem na Boga, čineći što više zikrova (molitvi). Ovo su iskrene riječi koje je voditelj “Hype” televizije podijelio u svojoj posljednjoj objavi.

Deki se također može vidjeti ispred Kabe u okviru iste publikacije. Kaaba, poznata kao “kocka” ili “utočište islama” na arapskom, služi kao središnje svetište islamske vjere. Ova građevina u obliku kocke duga je otprilike 11 metara i nalazi se na visini od oko 17 metara. Trenutno se nalazi u srcu velike džamije u Meki, služeći kao središnja točka prema kojoj muslimani upućuju svoje molitve, poznata kao kibla. Muslimani smatraju Kabu epicentrom svijeta, vjerujući da je ona prvo Allahovo stvaranje.

Ads