I danas pišemo o nestalom Splićaninu, Mateju Periši koji je nestao u noći sa 30. na 31.decembar kada je izašao iz kluba u kojem je bio sa prijateljima, i njemu se od tada gubi svaki trag. Nakon što su njegovi prijatelji prijavili njegov nestanak policija je odmah krenula u potragu za njim, u kojoj učestvuju najbolji profesionalci, i u kojoj se koristi najbolja oprema.

Ali uzalud svemu navedenom, pa čak i pomoći hrvatske policije oni nisu uspjeli da naprave neki veliki napredak. Sada, ni nakon više od mjesec dana novosti o nestalom Mateji još uvijek nema, a njegov otac Nenad još uvijek se nalazi u Beogradu, i rekao je da se kući ne vraća bez svog sina, i da svi oni koji imaju djecu bi trebalo da ga razumiju. Nenad nije izgubio nadu, kao i mnogi koji vjeruju da će Matej na kraju biti pronađen živ i da će se zajedno sa svojim ocem vratiti kući.

Hrvatski ambasador u Beogradu, Hidajet Biščević je govorio o nestanku Mateja, a dodao je i to kako je srpska policija uradila odličan posao, a rekao je i ovo: “Strašan slučaj, s toliko još nerešenih nepoznanica. Zbog potrebe da se sve do kraja istraži i osvetli, ali i zbog potrebe da se izbegnu i otklone sve eventualne nepoželjne interpretacije, iznimno je važna činjenica, koju i Matejev otac potvrđuje i ponavlja, da srpska policija profesionalno i predano radi svoj posao u istrazi i da je uspostavljena saradnja s hrvatskom policijom.”

Ads