Premijerka Srbije Ana Brnavić je prije nekoliko dana zajedno sa američkim ambasadorm Godfrijemei kao i sa drugim zvaničnicima na beogradskom aerodromu ispraila lez za grad Njujork, a radi se o novom avionu flote. Prije samo polijetanja aviona Gofri je održao jedan govor, gdje je rekao da mu je ovo posebna čast ispratiti ovaj avion na put prema njegovom rodnom gradu.

Amerikanci koji su došli u Srbiji na samom početku pandemije korona virusa, Air Serbia je bila od velike važnosti jer je ona omogućila njima da se vrate svojim kućama. Osim što je držao govor, ambasador se našao da kaže i svoje mišljenje o Nikoli Tesli i njegovom državljanstvu kao i porijeklu. On je rekao kako je Tesla poštovao američk državljanstvo koje je ima ali da nije negirao činjenicu da je Srbin prema porijeklu. Godfri je mišljenja da je Nikola Tesla ustvari amerikanac ali ne po svom rođenju nego po svom izboru. Dodao je kako je na repu novog aviona moglo da stoji ime i mnogih drugih poznatih Srbskih ljudi koji su se proslavili kao što je Pupin, Marina abramović, Čarls Simić ili neki od košarkaša.

Kada je on pričao o mišljenju koje ima prema Nikoli Tesli kao amerikancu, Ana je pod svojom maskom koju je nosila preko lica primjetno se samo šmješkala a kada je ona počela da drži svoj dio govora nije mogla da odoli a da ne kaže Godfriju kako je on svojim riječima koje je izgovorio o Nikoli Tesli bio na samom rubu incidenta diplomatije, ali da se on na kraju ipak uspio da izvuće. Vaše mišljenje o ovome? Pišite nam u komentar.

Ads