U današnjem članku pišemo o jednoj veoma zanimljivoj temi, koja bi posebno trebala da zanima sve one osobe koje imaju neke kućne ljubimce. Upravo oni najbolje znaju koliku odgovornost imaju prema toj životinji, i to u svakom mogućem smislu, tako da ukoliko razmišljate da nabavite kućnog ljubimca prvo treba da se zapitate da li ste spremni na to, jer to je jedna velika odgovornost, kako smo već napisali.

Dakle, svi oni koji imaju psa ili mačku kao kućnog ljubimca, moraju da znaju na koji način mogu da ih zaštite od snijega i leda, a pri tom mislimo na njihove šape koje na mrazu itekako lako mogu da nastradaju. Već nekoliko dana temperature su itekako nisle, i ispod nule su, a snijeg je posebno obradovao naše najmlađe, koji konačno mogu da uživaju u svim zimskim čarolijama. U ovakvim situacijama ljudima se preporučuje da ne izlaze napolje ukoliko to baš nije potrebno, ali kućni ljubimci ipak moraju da idu u svoje svakodnevne šetnje.

Zbog toga je veoma bitno da ih adekvatno obučete prije nego što izađete iz kuće, pa je na ovu temu Đorđe Novak, specijalista veterinarske medicine rekao kako prije izlasla treba pripremiti šapice naših ljubimaca, a on je pod tim mislio da dlačice između prstiju treba da im skratite, da ne bi došlo do skupljanja snijega, ili leda između, jer to itekako može da im napravi probleme. Pored toga, ono što je još neophodno jeste da raznim kremama i mastima treba namazati jastučiće kako bi se šapice što manje oštećivale po ovakvim vremenskim uslovima. Ostatak teksta pročitajte ovde.

Ads