Proleće, iako je kalendarski prisutno već više od nedelju dana nije nikako počelo na način na koji smo i očekivali. Imali smo za vikend jako veliki pad temperatura, tako da smo čak u pojedinim delovima regije imali i snežne padavine, kao i jutarnje temperature koje su išle u minus. Mraz ujutro, nije nikako ono što smo očekivali u prvim danima meseca aprila.

Verujemo da ssve vas itekako zanima kakvo će nas vreme zapravo očekivati za Vaskrs i pogotovo za prvomajske praznike. Naime, još uvek je rano prema RMHZ za preciznu prognozu za drugi deo aprila, ali ono što sa sigurnošću mogu da najave jeste to, da neće biti padavina i da će temperature da budu više nego ugodne. Tako će na primer 22 aprila, odnosno na veliki petak moguća temperatura od 20 do 22 stepena celzijusa. Minimalna će da se kreće od 8 do 12 stepeni celzijusa.

Prema njihovim procenaama, ssubota je moguća čak i kiša, ali na Vaskrs u nedelju će biti lep i sunčan dan. Što se tiče vremena koje je bliže nama, Đorđe Đurić meteorolog iz Kragujevca najavljuje za 5 april hladno sa povremenim mrazom u jutrarnjim satima u svim skoro delovima Srbije. ” U sredu će biti pravo prolećno vreme, sunčano i toplo i temperatura će biti od +19 do +23 stepena. U toku večeri sa jugozapada sledi povećanje oblačnosti, tako da nas u četvrtak očekuje oblačno vreme sa kišom i grmljavinom, jedino će na severu Vojvodine ostati suvo”, kaže Đorđe Đurić. Također je naveo da svi oni koji planiraju 1 maj, mogu očekivati temperature preko 25 stepeni.

Ads