Prije par dana u srbijanskim medijima je objavljena vijest o tome kako je Petar Strugar napadnut, te da je morao otići čak u bolnicu kako bi mu bila ukazana medicinska pomoć. Naime, cijeli incident zbog kojeg je i povrijeđen, desio se na salašu kojeg je Strugar zakupio. Navodno, jedan od radnika salaša ga je udario i bio je u alkoholisanom stanju, kako je kazao glumac, dok radnik tvrdi da to nije istina i da su se posvađali zato jer Strugar nikada nije čistio konjski izmet za sobom, a kad ga je upozorio na to, Strugar se uhvatio za prepone i rekao: Hoću, malo sutra.

Danas je već izašla vijest o tome kako je radnik kažnjen zbog fizičkog napada, te je osuđen na čak šest mjeseci kućnog pritvora. Naime, ova vijest je odjeknula u cijeloj zemlji ali i regionu, te su se oglasile i brojne javne ličnosti po tome pitanju. Tako je naprimjer Dea Đurđević, voditeljica, kazala kako još uvijek ne može da vjeruje šta se desilo, i da je veoma potresena svime, ali isto tako kaže da joj je žao što se to desilo, bilo Strugaru ili bilo kome drugome, te smatra kako uvijek ima način da se nešto riješi bez svađe i nasilja. Vanja Bulić je kazao kako danas više ne smiješ ni šogledati nekog a da te ne napadne, te misli kako je radnik mogao postići svoje i drugačijim putem.

Ipak, ona od koje se najviše očekivala reakcija, samo se kratko obratila i rekla: “Zaista ne želim da komentarišem, hvala”. Milica je to rekla na takav način kao da je nije čudilo uopšte da se to desilo, a obzirom da je neko vrijeme bila sa Petrom, ona vjerojatno zna i neke stvari koje mi ne znamo. U svakom slučaju, da su ostali dobri, barem bi mu poželila brz oporavak.

Ads