Iako je djelovalo da još dugo nećemo vidjeti snijeg i osjetiti sve radosti i čari koje on donosi, ipak smo se prevarili, jer već nekoliko dana unazan snježni prekrivač uljepšao je cijelu Srbiju, i donio radost, posebno među djecu, koja uživaju da vrijeme napolju provode igrajući se na snijegu, i raditi razne zanimljive stvari.

Ali, kao i sve drugo, i dolazak snijega ima one svoje negativne strane, poput poteškoća sa kojima se skoro svako jutro suočavaju vozači, kada im se zaledi brava od auta, i kada im treba dosta vremena da upale auto, ali ono što možda niko od nas ne voli jeste čišćenje snijega, koje nije nimalo zanimljiv niti lagan posao. Međutim mi vam u nastavku donosimo nekoliko super trikova koji će vam ovaj proces čišćenja znatno olakšati i ubrzati ga.

Jedna od stvari koja može da vam pomogne jeste ulje za kuhanje, koje treba da nanesete na lopatu, a ono će spriječiti da se snijeg lijepi za lopatu, a isto tako snijeg će brzo sklizati sa lopate kada ga zahvatite. Kada je riječ o čišćenju snijega, jedna od najgorih stvari koju možete da uradite je da čekate da on dobro napada, pa da tek onda izađete da čistite. Umjesto toga, bolje je da imate „raspored“, odnosno da čistite na svakih nekoliko sati, u zavisnosti od toga koliko pada. Ostatak teksta pročitajte ovde.

Ads