Iako epidemiološka situacija u Srbiji nije nikako dobra, za našeg poznatog folk pjevača Sašu Matića nema zime, jer je uspio da pokrene jedan privatni biznis koji mu ide više nego dobro. On je prošle godine sa svoja dva poslovna partnera počeo gradnju objekta sa 30 apartmana, na Tari, a prije neki dan je prodao i posljednji apartman za 100 hiljada eura. cijena najmanjeg apartmana od 35 metara kvadratnih je 50 hiljada eura, dok je najveći apartman i duplo skuplji, a na tu temu je izvor blizak pjevaču novinarima otkrio i ovo:

“Iako još uvijek zgrada nije kompletno završena, sve je rasprodato. Dok je objekat bio u izgradnji, kupci su se javljali i kaparisali svoj prostor na planini. S obzirom na to da Matić poznaje dosta ljudi zbog prirode svog posla, uglavnom su se zainteresovani njemu javljali, a on ih je upućivao na svoje saradnike koji su zaduženi za prodaju. Prije nekoliko dana prodat je i posljednji apartman, i to baš onaj koji je Matić želio da zadrži sa sebe i svoju porodicu”. Zbog velikog interesiranja Saša je sa svojim partnerima kupio još jedan veliki plac, pa sada imaju u planu da na tom mjestu naprave još veći kompleks koji se nalazi nedaleko od ovoga prvog izgrađenog:

“Još uvijek nije odlučeno da li će i tu biti apartmani ili hotel. Sve je u procesu dogovora. Majstori će već u maju izaći na teren i započeti gradnju velikog objekta koji će sigurno razviti turizam na Tari. Brojne arhitekte zadužene su za ovaj projekat”, rekao je izvor. Saznaje se da su apartmani koji su već prodati opremljeni sa najmodernijom opremom, a sam pjevač se u početku dvoumio da li treba da ih proda ili da ih iznajmljuje, ali su na kraju odlučili da je najbolje da ih prodaju, te je 20 apartmana prodato dok je još kompleks bio u izgradnji. Tako je Saša pokazao da i u vrijeme korona virusa mogu da se zarade velike pare, ko umije

 

Ads