Iz sata u sat isplivavaju nove priče ljudi iz mjesta koja su pogođena najjačim potresom još od 1969. godine, kada se desio veliki zemljotres u Banjaluci, koji je iznosio oko 6,4 stepena po Rihteru. Zemljotres sa epicentrom u Petrinji iznosio je čak 6,3 stepeni po Rihteru, a nažalost, u ovom zemljotresu je više osoba izgubilo živote, među kojima je i 13-godišnja djevojčica. Čovjek koji je pokušavao da je oživi odlučio je podijeliti sve detalje o tome  šta se zapravo desilo u tokom kobnom momentu kada je ona preminula.

Naime, prvo što je rekao da postoje krivci za njenu smrt, pa je ispričao kako ju je on prvi pronašao i odmah krenuo da je oživljava, i to je trajalo više od 40 minuta. Iako su odmah pozvali Hitnu pomoć, ambulantna kola su došla tek nakon tih 40 minuta, ali su ubrzo i otišli dalje jer spasa više nije bilo. On je poznavao i djevojčicu i njene roditelje te mu je sve to još veća trauma, a ona mu je bukvalno izdahnula na rukama, scena koju nikad neće zaboraviti niti izbiti iz glave. On je pokazao i koji je tačno dio kuće pao na nju, koji ju je koštao života.

On smatra kako neko treba da odgovara za njenu smrt iako je sve to sada za njene roditelje manje važno, jer se uvijek nalaze u stanju šoka, da sigurno ne mogu ni razmišljati o bilo čemu drugome. Iako je on donekle u pravu, treba uzeti u obzir da je Hitna pomoć u tom periodu bila rasprostranjena na sve strane, pa je vjerojatno zakazao sistem urgentnosti prijavljenih slučajeva.

Ads