Kao da nam nije dosta pandemije korona virusa koja svaki dan uzima žrtve i sve države prijavljuju povećanje broja zaraženih ,i sve većeg siromaštva do kojeg dolazi zbog korona virusa, nego se još dešavaju i incidenti koji su na rubu rata.

U cijelom svijetu situacija nikako nije dobra, pored zdravstvene krize sve je veća i ona ekonomska i mnoge zemlje su u velikom padu kada je njihov BDP u pitanju. Milioni radnih mjesta su izgubljeni, neke privredne grane poput turizma i ugostiteljstva kao i avionskog ali i svakog drugog saobraćaja su na koljenima. Na sve to,  turski mediji su objavili da su u napadu koji je izvela grčka mornarica poginule tri osobe, a ovu informaciju je prenio i ruski dnevni list Sputnjik.

Napad je izveden na civilni, turistički brod a podlegla su dva turska državljanina i jedan sirijski. Za sada, bar u javnosti nije poznato zbog čega je došlo do ovog napada od strane grčke mornarice i koji je razlog bio da otvore vatru na civile. Grčka nije izdala nikakve zvanične informacije o ovom napadu, nije ga ni potvrdila ali ni negirala.

Inače odnosi između Grčke i Turske su se u zadnje vrijeme jako pogoršali nakon objave turske mornarice da će njihov brod Urudž Reis vršiti seizmološka istraživanja u području istočnog Mediterana. Ova ispitivanja su najavljena u periodu od 10 do 23 avgusta i ne zna se da li su ona bila povod za ovaj napad. Ipak, dok se grčka strana ne oglasi ne zna se zbog čega je došlo do ovog incidenta koji samo povećava zategnutost odnosa između dvije države i prijeti ionako krhkoj situaciji u svijetu.

Ads