Na internetu i društvenim mrežama imamo priliku da pročitamo razne zanimljive stvari, da nađemo dosta neobičnih i čudnih priča koje nas u većini slučajeva ostave bez teksta, a mnogo je i savjeta i trikova koje možemo da nađemo, a koje se odnose na neke svakodnevne situacije u životu. Mi vam u nastavku donosimo još jednu itekako interesantnu i zanimljivu priču, a evo o čemu se radi.

Naime, ono što od malena znamo i čemu nas uče naši roditelji ili bake jeste to da se voće i povrće mora oprati prije konzumiranja ili prije nego što hoćemo da spremimo neko jelo. I to jeste ono što je ispravno, jer voće i povrće moramo prati prije neko hoćemo da ga za nešto upotrijebimo, ali mi u nastavku pišemo o tri namirnice koje nema potrebe da perete, a za koje ste do sada možda mislili drugačije. Prva na spisku su jaja koja nema potrebe da se peru, jer ljuska od jajeta često sadrži poseban premaz kako bi se jaje štitilo od raznih bakterija.

Voda tu zaštitu uništava, tako da jaje nije dobro prati jer nema potrebe za tim. Sljedeće na spisku jeste tjestenina, a vrhunski kuhari kažu da bi pranje tjestenine trebalo biti protivzakonito jer se na taj način uklanja skrob koji je kasnije potreban da bi se umak dobro spojio s tjesteninom. Kuhana tjestenina može se staviti pod vodu jedino ako je predviđena za salate ili za vok. I poslednje su pečurke, koje veoma dobro apsorbuju vodu, pa ih nije dobro prati pod vodom, ili još gore, namakati ih jer će samim tim izgubiti elastičnost i bit će podložnije kvarenju. Ako su baš zamazane onda ih brzinski provucite kroz vodu i posušite ih ubrusom, a zemlja sa gljiva uklanja se četkicom. Vaša mišljenja?

Ads