Danas se malo bavimo sa crnom hronikom, koja je itekako zastupljena u posednje vreme, odnosno zadnjih mesec i po dana kako je krenula cela priča sa Ukrajinom. Ne treba uopšte pratiti portale i društvene mreže da biste shvatili da nešto nije u reduu, jer je dovoljno samo pogledati cene osnovnih životnih namirnica, i videćemo da je cela rusko-ukrajinska kriza utecala na celu ekonomiju u Evropi.

Sa druge strane plate i dalje ostaju iste, a poslovi su ionako u 80/ slučajeva ako niste u državnom biznissu, jako loše plaćeni. Zato imamo sve večći procenat pljački, u kojima se otimaju sitne stvari, jer je glad sve prisutnija. Narodne kuhinje na žalost rade punom parom, a ne prođe niti jedan dan a da ne čujemo za neko krivično delo razbojništva ili otimačine.

Također, u toj celoj priči imamo i dosta ovisnika koji definitivno moraju nabaviti novac za svoju dnevnu dozu, pa ne biraju ni mesto ni vreme gde će se odlučiti za neku pljačku, a u večini slučajeva budu i uuhvaćeni. Još ako na to doddamo, da je skoro svaki ugao bilo kojeg malo većeg grada pokriven video nadzorom, onda dobijemo jako zanimljive snimke sa svih delova sveta.

Sledeći video nam dolazi iz glavnoh grada Argentine, Buenos Ajresa, gde je napasnik napao penzionera, a ovaj mu je uzvratio metlom. “Video sam ga kako me mimoilazi i nije bio sumnjiv. Tek posle nekoliko trenutaka osetio sam da me hvata za rame, i shvatoi sam da nešto nije u redu. Videvši da nema oružje, pokušao sam da mu se suprotstavim” – naveo je penzioner, prenosi Tiempo de San Juan.

Ads