Potraga za mladićem iz Niša koji je nestao 17. februara se zavšila na najstrašniji način, pronalaskom njegovog beživotnog tijela u dvorištu nedovršene zgrade u njegovom komšiluku. Četiri dana je trajala potraga za Jovanom i patnja njegove porodice. Iako je istraga u toku poznate su informacije o povredama koje je Jovan zadobio. Konstatovano je da su sve povrede povezane sa padom sa visine, a pretpostavlja se da je pao sa nekog od prozora ili balkona nedovršene zgrade u čijem je dvorištu pronađeno njegovo tijelo.

Svi koji su ga poznavali imali su samo dobre riječi za njega. Bio je društven, inteligentan uz to i član MENSE, bavio se muzikom i svirao u bendu. Zadnja poznata lokacija prije nego mu se gubi trag jeste Bulevar Nemanjića, ono što iznenađuje što je ta lokacija udaljena nepunih 10 minuta hoda od njegovog doma. Prijatelji su ga posljednji put vidjeli pri rastanku 17. februara oko sat vremena prije ponoći. To je bilo u blizini Tržnig centra „Zona 1“. U mobitelu su zabilježeni pozivi gdje se moglo vidjeti da je pokušao nazvati jednog prijatelja koji mu se nije javio. Po lokaciji mobitela poznata je i posljednja lokacija na kojoj je mobitel bio u funkciji, a to je okolina Ulice Branka Krsmanovića. To je generalno područje oko lokacije na kojoj je u nedjelju pronađeno njegovo beživotno tijelo. Mobitel je ostao dostupan do četiri sata poslije ponoći, ali se mladić nije nikome javljao. Nakon toga po svemu sudeći mobitel je bio isključen.

Njegova majka je izjavila da je naredni dan ujutro dobila poruku da je Jovanov mobitel ponovo dostupan, ali pri pokušaju pozivanja njegovog broja, ponovo je bio nedostupan.

Više pročitajte ovdje.

Ads