Dalibor Andonov Gru nastradao je u Zemunu tokom vožnje kajta, nakon što je upao u vodu, a tužnom viješću nema ko nije bio potresen.

Od repera se veliki broj prijatelja oprostio putem društvenih mreža, a pojedini su došli i pred njegovom zgradom na Vidikovcu. Igor Lazić Nigor i Tijana Dapčević također su došli da izjave saučešće, a njegova udovica Danica u tim trenucima nije bila u stanu, ali se nakon nekog vremena vratila.

Vidno je bila van sebe i ne može doći sebi otkako joj je stradao suprug. Dalibor Andonov koji je u javnosti bio poznat kao Gru, rođen je u martu 1973. godine u Dimitrovgradu iz kojeg se preselio kasnije u Pančevo, a zatim i u Beograd.

Završio je mašinsku školu upravo u Beogradu, ali je shvatio nakon nekog vremena da je muzika njegova najveća ljubav. Počeo se baviti muzikom odmah nakon što je završio srednju školu. Trenirao je neko vrijeme vaterpolo, a volio je posljednjih godina i igrati košarku i da skija.

Iza sebe je ostavio suprugu i dvojicu sinova. Bio je učesnik i srpskog rijaliti programa Veliki Brat. Proslavio se numerom Biću tu 1996. godine i tako postao jedan od najpopularnijih repera u Srbiji, ali i u regionu. Gru je bio veoma iskusan u paraglajdingu i provodio je na Adi Bojani skoro cijelu ljetnu sezonu.