Prema pisanju Nova.rs njima se obratila Ruzmida Oruči čija je majka koja ima 80 godina čekala više od šest sati da je prime u Gradsku bolnicu na Zvezdari u Beogradu. Ona se od iznemoglosti srušila i to naočigled medicinskog osoblja ali niko joj nije prišao da  pomogne.

Ova starica je 1. jula prebačena iz Kliničkog centra u Beogradu u Gradsku bolnicu i tu je na prijem morala čekati ispred u dvorištu. Ona se javila u bolnicu jer je imala simptome korona virusa ali joj je u kliničkom centru nakon pregleda rečeno da ima tešku upalu oba plućna krila ali da nema korona virus i odatle su je uputili na daljnje liječenje u Gradsku bolnicu. Prevezli su je do tamo i ostavili u dvorištu bez ikakve pratnje da se sama snalazi.

Njena kćerka kaže da su joj i brat i sestra u bolnici a snaha u izolaciji i da ju je majka nazvala i rekla da čeka na prijem. Ruzmida je mislila da se njena majka nalazi u bolnici pod kontrolom ljekara, a kada je malo kasnije nazvala da vidi da li se smjestila, sirota žena joj je rekla da još uvijek čeka i da se ne osjeća dobro. Ruzmida je odmah krenula prema bolnici i u dvorištu iste našla svoju majku kako polusvjesna leži na travi.

Za cijelo to vrijeme starici je prišla samo jedna žena koja joj je dala malo vode. Ona je u covid bolnici pitala zašto njenu majku nisu primili a dobila je odgovor da je sve puno i da nema mjesta a i u nalazima njene majke piše da nema koronu tako da joj tu nije ni mjesto. I nakon njenog dolaska njena majka nije primljena taj dan u bolnicu nego su je vratili kući, gdje je dobila obilno krvarenje. Nakon toga je primljena u Narodni front, gdje su se ljekari ponijeli krajnje profesionalno.

Ads