Poznata glumica Evan Rejčel Vud je otkrila da je prije devet godina završila u psihijatrijskoj ustanovi nakon što je pokušala da izvrši samoubistvo. Zvijezda “Westworlda” je za medije napisala tekst o mentalnom zdravlju i tako sa svima podijelila svoju priču: ”Nisam stručnjak, ali mogu da podijelim svoje iskustvo. Kad sam imala 22 godine, prijavila sam se u psihijatrijsku kliniku, i ne stidim se toga” – započela je, te je rekla da kada sada gleda na sve to, da je to za nju bila najgora ali i najbolja stvar koja joj se dogodila:” Bilo je jutro i osjećala sam se kao da me je pregazio kamion. A onda, gotovo histerično, podigla sam telefon. Bio je to jedan od onih trenutaka kad je konačno trebalo da odlučim – ili da nastavim da životarim ili da počnem da živim život punim plućima” – napisala je.

Kako je otkrila, tada je nazvala svoju mamu te joj je rekla kako joj treba pomoć i da je pokušala da se ubije, te joj je rekla da je povrijeđena i da mora u bolnicu, ali da nije mislila na fizičke povrede, već je mislila na zdravlje svoje psihe. rekla je da je taj njen vapaj za pomoć došao i sa nekim olakšanjem, jer kada padneš na dno nemaš više gdje nego samo na gore

Ispričala je kako nije ni spavala niti jela tri dana te da se osjećala kao ”ništa”, i da je tada prvi puta tražila pomoć:” Moram da vam kažem, ne preporučujem da doživite iskustvo blizu smrti, uopšte to ne preporučujem, samo želim da vam kažem – mnogi ljudi koji to dožive postanu sasvim nove osobe nakon toga” – kaže Evan. Na kraju se saznalo da se Evan borila s posttraumatskim stresnim poremećajem kao posljedicom “nekoliko silovanja i nekoliko nasilnih veza”.

 

Ads