Gubitak roditelja vjerojatno je jedna od najtežih stvari za svaku osobu. Ma koliko oni bili stari, bolesni, iznemogli, pa ponekada možda čak i neizdrživi za komunikaciju, kada ih više nema, cijeli naš svijet se sruši. Neko ko je bio stub, najveći oslonac i kritičar, jednostavno nestane, neko ko je vas donio na svijet, ode za sva vremena. Svakako, svi sa svojim bolom žive na način kako znaju i umiju, neki čak i ne pokazuju emocije, dok drugi opet pokušavaju na taj način da izbace svu negativnu energiju iz sebe. Bilo kako bilo, saznati za smrt roditelja dok se nalazite daleko od njih, jedna je od veoma teških situacija.

Upravo tako bilo je i zadrugaru Kenanu Tahiroviću, koji je u programu saznao da mu je preminuo otac. Ovo je bilo veliko iznenađenje za sve, i mnogi su plakali zajedno sa njim, pogotovo jer su imali priliku čuti kako mu je i pokojna majka umrla na rukama, pa je čitava priča postala još tragičnija. Ostali zadrugari odmah su željeli da mu priđu, da mu izraze barem saučešće, obzirom da riječi utjehe ne postoje. Međutim, ono što niko nije očekivao bile su Kristijanove riječi, koji je samo hladno kazao “Šta koga briga što je Kenanov otac umro.”

Gledaoci ovo g programa nisu mogli a da ne prokomentarišu ovakvu izjavu, pa su mnogi tako kazali da je bio pregrub sa takvim stavom, i da je ipak roditelj u pitanju. Rijalda je odmah otišla da tješi Kenana, iako je to vrlo teško u ovim momentima, jer rijetko koja riječ može da postoji za utjehu u takvim situacijama.

Ads