Video snimak koji je nastao prilikom otvaranja kupališta u selu Rakovo kod Čačka postao je hit u samo nekoliko sati od kada se pojavio na internetu. Seljani su svoje kupalište obnovili i pripremili za ovu sezonu i kao što je i red, odlučili su da naprave malo slavlje povodom puštanja u rad kupališta.

Oni su našli genijalan način da ispoštuju mjere koje je donijela struka i krizni štab u Srbiji, ali i da zaigraju kolo i okrenu prase na ražnju. Kupalište je napravljeno na rijeci Čemernici a pored njega je napravljena i mala plaža koja pruža osvježenje i mještanima i njihovim komšijama iz susjednih sela.

Mještani ovog sela su poznati kao jako složni i kada su shvatili da zbog pandemije korona virusa ove godine od odlaska na godišnji odmor na more neće biti ništa, udružili su se i napravili sebi pravu malu oazu gdje se kupaju i uživaju u druženju. Naime oni su više iz šale na prase koje se peče na ražnju stavili zaštitnu masku a kada su igrali kolo nisu se držali za ruke nego se između njih nalazila stolica koju su držali sa obje strane.

blob:https://www.facebook.com/c84ee871-28eb-488d-b5d0-3704e5ee9abd

Veselju i smijehu nije bilo kraja a njihova ludorija je zapalila internet. Tako su mještani Rakova pokazali da su moguća i druženja uz poštivanje svih epidemioloških mjera uključujući i distancu. U ova teška vremena kada nas bombarduju samo lošim vijestima vrijedi pogledati ovakav jedan video i malo se nasmijati, a ovi ljudi su jasan dokaz da se i iz najgore situacije može napraviti neka dobra stvar.

Ads